100 millioners kontrakt til Mjørud

Mjørud har fått kontrakt på 100 millioner.

100 millioners kontrakt tildeles teknologiselskapet Mjørud as

Statoil har, på vegne av operatør Gassco, tildelt Mjørud as, Rakkestad, en 100 millioners kontrakt for engineering, produksjon og installasjon av utstyr for oppgradering av gassprosessanlegget på Kårstø.

Engineering og produksjon vil bli utført ved Mjørud, Rakkestad og arbeidet vil starte opp umiddelbart. Prosjektet vil gi arbeid til 5-10 personer i perioden frem til høsten 2018 med en topp belastning på 50 personer.

– Vi er meget fornøyd med at Statoil har vist oss denne tilliten og valgt å benytte seg av vårt tilbud på dette prosjektet og at Mjørud har klart å vinne frem i dagens marked, uttaler daglig leder Ole E. Torp.

Vedlikehold og modifikasjoner innen olje og gass er et marked som vil bestå i mange år fremover. Det har imidlertid vært nødvendig med forandring av gjennomføringsfilosofi, standardisering og kostnader i denne type oppdrag, noe Mjørud as har arbeidet med i de siste 2 år.

Mjørud as er en teknologibedrift beliggende i 20.000m2 moderne lokaler på Rudskogen Næringspark i Rakkestad kommune i Østfold. Bedriften har prosjekt- og engineering / produktutviklingsavdeling samt eget mekanisk verksted.

I tillegg til egne ansatte, har bedriften et solid nettverk av samarbeidspartnere og leverandører.

Mjørud as’ kjernevirksomhet er innenfor miljø utstyr for offshore- og landbaserte gassturbinapplikasjoner med varmegjennvinningsenheter basert på væske og damp.

Mjørud utfører design, engineering, fabrikasjon, testing og installasjon hos kunde. Typiske kunder er norske- og utenlandske energiselskaper. Mjørud as har en rekke egne produkter som leveres world-wide.

 

Februar 2015 - stort fokus på krisen i oljebransjen
Februar 2015 – stort fokus på krisen i oljebransjen

Tidligere i år var det stor fokus rundt permitteringer. Mjørud var en av bedriftene som fikk merke nedgangen i oljesektoren, men allerede da uttalte næringsrådet, og bransjen selv, at dette var midlertidig. Rakkestad Næringsråd uttalte blant annet dette til presse:

Investeringsbrems i bransjen har Rakkestad Næringsråd i Østfold opplevd før. Bruk lærdommen av tiltakene man gjorde sist, mener næringsrådet.

– Dette er en bransje som alltid har vært sårbar for svingninger. Man kan ikke gå rundt å være redd for at det blir permitteringer eller oppsigelser. Permitteringer er å sette ting på vent, sier daglig leder i Rakkestad Næringsråd, Anja Aarsrud Guerrera, til Rakkestad Avis.

 AnjaHelene Guerrera
Utklipp fra artikkel i PETRO, 11 februar 2015

Hun understreker at leverandørbedriftene i Rakkestad har bedriftsledere som har vært gjennom vekst og nedgang før, og som har ryggrad til å stå imot en urolig periode.

– De leverer til energibransjen. De følger med på det som skjer innen nye teknologier og er endringsvillige og endringsdyktige.

Guerrera henviser til foredraget til oljeanalytikeren Hans Henrik Ramm som bransjen i Rakkestad hadde invitert inn sammen med Rotary. Ramm mente i sitt foredrag at prisen på olje skal opp og sa: «Alle analytikere er enige om at prisen skal opp igjen forholdsvis raskt, men ikke til fordums høyder.» Han påpekte at det er grenser for hvor lenge oljeselskapene kan utsette V&M. Ramm var sikker på at bransjen skal tilbake til et høyt aktivitetsnivå. Det vil være et sterkt marked for energiprodusenter innen olje- og gass i mange tiår til påpekte han.

– Flere av bedriftene i Rakkestad er rettet inn mot oljeindustrien og det er flere som samarbeider med dem. Bransjen selv har hatt fokus på situasjonen gjennom fagmøter og dialog i bransjen, sier Guerrera.

Next Post

Selger butikken

man des 7 , 2015
 Kjersti og Bjørn Glosli har etter 34 år i sportsbutikken […]