Behold kompetansen i bygda– Sivilingeniør ledig på markedet!

Håkon Østby Berge – Sivilingeniør i Produktutvikling og Produksjon (maskin) ved NTNU er klar for nye arbeidsoppgaver!

Håkon Østby-Berge er utdannet Sivilingeniør i Produktutvikling og Produksjon (maskin) ved NTNU i Trondheim, og har siden han gikk ut i 2007, vært ansatt på Wide Industrier AS i Rakkestad.  Nå leter han etter ny arbeidsgiver!

Håkon har hatt mange forskjellige funksjoner innenfor bedriften Wide (Wide Industrier AS er en produsent av luftinntak, med hovedfokus på utskilling av vann fra luftstrømmen.) i løpet av årene, blant annet-Teknisk salg og Produksjons ingeniør, Produktutvikler, Testlaboratorium ingeniør, Database og 3D-modellerings ingeniør (Solidworks), samt sentral i utvikling og utprøving av bedriftens nye ordrebehandlingsprogram, inklusive fullparametriske modeller og automatisk kundetegning.

Han har også  siden  2007 blant annet jobbet i dataprogrammene AutoCad, Solidworks og store deler av Office pakken.
– Jeg har de siste årene fått tildelt jobben med tegning og konstruksjon av produktene som ikke passer direkte inn i produksjonssystemet vårt. Da må hele tegningen og produksjonsordren bygges opp fra bunnen for hvert enkelt prosjekt. Da følger det automatisk med oppfølging av produksjonen, frem til produktet er ferdigstilt. I tillegg har jeg ved flere anledninger vært så heldig å bli leid ut til Offshore Design, som prosjektingeniør på det første Scrubber (Luftvasker) prosjektet deres. Der fikk jeg være med på konstruksjon, tegning og utvikling. Jeg fikk også delta ute i verkstedet under bygging og testing av prototype og også reise ut Offshore, først på survey og oppmåling, senere som arbeidsformann under sluttmontering.

Sivilingeniøren  har alltid vært nysgjerrig på teknologi og hvordan ting fungerer, og har god intuisjon på hvordan ting henger sammen. 2005-2007 hadde han sommerjobb som Linjemekaniker ved Nortura/ Prior i Rakkestad, som gav god innsikt i drift og vedlikehold av næringsmiddelmaskiner i sammenhengende produksjonslinje.

–  Jeg trives godt i verkstedet og er ikke redd for å få litt skitt under neglene. Jeg trives godt med kundekontakt, og drives av å hjelpe kunden til å finne gode løsninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Curriculum Vitae
NTNU – Siv.Ing./Master of Science – Produktutvikling og produksjon

Håkon Østby-Berge Adresse: Osveien 817, 1890 Rakkestad – Født:13.12.82
E-post: hakonoeb@gmail.com   Telefon: 990 21 781
Sivilstand: Gift, to barn

– Jeg  føler at jeg kan gjøre en god jobb innenfor mange forskjellig disipliner og roller.
Mine fortrinn som medarbeider er at jeg har høy arbeidskapasitet, lavt konfliktnivå og positiv innstilling.
Jeg får energi fra hektiske situasjoner, og jeg setter meg raskt inn i nye arbeidsoppgaver, og synes det er morsomt med en utfordring.

Utdanning 2002-2007:

NTNU – Siv.Ing./Master of Science – Produktutvikling og produksjon
Yrkeserfaring
2007-   Wide Industrier AS Teknisk salg / Produktutvikler / Testlaboratorium ingeniør / Database og 3D-modellerings ingeniør. Utleid til Offshore Design AS i 3 omganger, (2007, aug/sept) Cellemater for Pilot anlegg Elkem Kristiansand (2009 okt – 2010 juni) Design av Scrubber Re-Circ. Tank, Oseberg B (2012 aug/sept) Offshore Arbeidsformann, montering av Scrubber Re-circ. Tank, Oseberg B  2008-2015

Sjøheimevernet (SHV), siden september 2014 som Kvartermester. 2015-   Overført til distriktstab HV01.

Fordypning: Produktutvikling og materialer Hovedoppgave: 40-fots båtplattform for Hydrolift 2001-

Kurs/Sertifikater

27/08-2012 Oppdatert Offshore sikkerhetskurs (Grunnleggende sikkerhetsopplæring) Gaffeltruck, T1, T4 og 10,1 Bil klasse B Mars 2014 Forsvaret, grunnkurs lederskap (kvartermester / sersjant HV) November 2014 Sanitet nivå 2 SHV 1/9-2015 Hjerterstarterkurs i regi av Oshaug IL.

 

 

(forts Håkon Østby-Berge )
Språk

Engelsk, Meget god skriftlig og muntlig Fransk, God skolefransk
Interesser : Lagleder for fotballaget til sønnen min, og skyter selv aktivt med pistol. Om høsten liker jeg å jakte, hovedsakelig elg, rådyr og gås. Har tidligere drevet en del med klatring, og om vinteren liker jeg å stå på telemark. I kjelleren har jeg egenbygd 3D-printer.

 

Annet:

Tjenestegjør i Heimevernet på Distrikt-nivå, med grad Kvartermester, og har lederutdanning fra HV og  også gjennom HV utdannet til nivå 2 sanitet (kvalifisert førstehjelp).

2002: Førstegangstjeneste, Båtfører ved Marinejeger Kommandoen, Ramsund.

1998-2001: Vågsbygd VGS, allmenne fag  Tillitsverv 2014 –  Lagleder og trener for Oshaug IL Gutter -08 (fotball).

2002 – 2007 Tillitsvalgt for klassen i Produktutvikling og Produksjon.