CORONAVIRUSET: Ny Informasjon til næringslivet 18 mars 2020

 Oppdatering og nyttig informasjon, lenker til siste nyheter for næringslivet

Av Anja Guerrera

18 mars 2020.

For hver dag som går synker alvoret inn over oss i større grad enn dagen før.  Særlig dere som er bedriftsledere, eiere av små- og mellomstore bedrifter har det spesielt vanskelig.

Vi som kan og skal i tiden fremover, både nå og etter at denne situasjonen er over, bruke vårt lokale næringsliv, handle lokalt og benytte de tilbud vi har her. Enten det er business eller pleasure! 

For samtidig som regjeringen legger frem krisepakker og tar ansvar for arbeidsgiverperioden ved permittering, er det også slik at noen bedrifter i det lengste forsøker å unngå permitteringer. Det ligger nok i enhver bedriftsleder, og også oss ansatte, at vi skal kjempe oss igjennom problemer og bevare arbeidsplasser.

Næringsrådet, kommunen og vårt lokale NAV kontor ønsker å hjelpe deg. Enten du trenger noen å snakke litt med om situasjonen, eller du har andre spørsmål om din situasjon, eller de ansattes situasjon.

SAMARBEID I SØNDRE VIKEN

Det er opprettet en kanal («krisegruppe») hvor næringsforeningene og kommunene i Søndre Viken samarbeider, diskuterer og deler informasjon. Dette gjelder Sarpsborg, Hvaler, Fredrikstad, Rakkestad og Halden. Send oss en e-post, eller ring, hvis dere har innspill eller utfordringer som dere ønsker at gruppa skal ta tak i.

MAIL: post@rakkestadnaringsrad.no

Ordfører Karoline Fjeldstad og styreleder i Rakkestad Næringsrådet, Odd Arvid Bjørnstad, ønsker å gi næringslivet i Rakkestad budskapet om at de er der for å støtte dem i krisetiden.

Bjørnstad ønsker å understreke for bygdas næringsdrivende at Næringsrådet er tilgjengelige dersom de skulle ønske å lette på sin bekymring i disse tider.

– Selv om vi ikke direkte får hjulpet til, så er vi tilgjengelige for næringsdrivende dersom de ønsker å lufte noen tanker. Det kan være noen har et behov for å snakke om situasjonen og få råd. Da kan de kontakte meg direkte på mitt telefonnummer, sier Bjørnstad til Rakkestad Avis. LES SAKEN

Odd Arvid Bjørnstad kan treffes på telefon: 913 93 826

Kontakt DIN bank for veiledning!

Marker Sparebanks leder forteller også til Rakkestad Avis i dag at de har mye kontakt med kundene, og tar kontakt der de tenker det er klokt. – Det kan være kunder som har fått redusert verdiene i fondene sine eller noen som er midt i en finansieringssituasjon, som trenger ekstra rådgivning og støtte fra banken, sier Iversen til Rakkestad Avis. LES SAKEN

NAV i Østfold jobber også med en å få på plass et telefonnummer på dagtid som skal sikre at du ikke blir sittende i kø. Her følger vi opp med oppdatering så snart dette er publisert. 

VIKTIGE OG OPPDATERTE SIDER Å FØLGE

Under kan du klikke deg inn på de viktigste lenkene til gode råd fra NAV, Helsedepartementet, NHO med flere.

1)

Hva blir nytt om permittering, sykepenger, omsorgspenger mv. fra 19. mars

Regjeringen og partiene på Stortinget er nå enige om et forlik for en krisepakke for å dempe de økonomiske virkningene av koronaviuset. I denne artikkelen vil vi gi en oversikt over innholdet i pakken.

KLIKK HER

2)

Koronaviruset: Svar om permittering, karantene m.m. for arbeidsgivere fra NHOs advokater

Spørsmål og svar for arbeidsgivere om permittering, sykepenger, reise, karantene, arbeidstid og annet i sammenheng med koronaviruset.

Ajour per 17.03.20

NHO anbefaler bedriftene til enhver tid å forholde seg til de rådene som helsemyndighetene gir om koronaviruset. Oppdaterte råd fra relevante myndigheter og Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) finner du her:

KLIKK HER

4) NAV hjelper deg

Hvordan kommer du i kontakt med NAV nå?

Som resten av Norge er også NAV påvirket av Korona-situasjonen. Vi prøver så godt vi kan å svare alle som trenger kontakt med oss. Hvis henvendelsen din ikke haster, ber vi deg vente.

Permitteringer – informasjon til arbeidsgivere

Det globale utbruddet av koronaviruset har fått konsekvenser for mange virksomheter. Mange arbeidsgivere blir nå nødt til å permittere ansatte.

3)

Kan din bedrift bidra med utstyr for smittevern til helsetjenesten?

Sykehusene trenger mer utstyr for smittevern. Både små og store kvanta er interessant. Se hva det er behov for og kontaktinformasjon om du kan hjelpe.Dersom din bedrift selger, kan gi bort, eller kan produsere utstyr for smittevern, får du her svar på hvordan du melder dette inn.

KLIKK HER

Next Post

Undersøkelse - Næringslivet - Corona Pandemien

ons mar 25 , 2020
Kjære medlem og andre næringsdrivende. Vi vil gjerne vite hvordan […]