Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Rakkestad Næringsråd Frokostmøte 10 april – Prøv en elektrisk hjullaster

10. april 2018 kl 08:30 til 11:00

Gratis
Innovativ, eldriven, utsläppsfri: WL20e – hjullastaren med eldrivning. 100 % utsläppsfri tack vare trådlös batteridrivning
Upp till fem timmars körtid
Jämförbar kapacitet med konventionella hjullastare
Upp till 41 % besparing i driftskostnader såväl som kostnadsfördelar för underhåll och service.
Betydligt lägre ljudnivå

RAKKESTAD NÆRINGSRÅD FROKOSTMØTE

TIRSDAG 10 APRIL

Fossilfritt næringsliv i Østfold

Tidspunkt: 0900 – 1000. Frokost fra 0830.
Sted: Rakkestad Næringsråd- Næringshuset – Johs C Liens gate 5. (Gamle banken)

Elbilene suser fram på veiene – og nå kommer andre og større kjøretøy som også er elektriske.

Bli med på en presentasjon av hva som finnes. Har du lyst til å prøve et elektrisk vidunder?
Snart kommer den elektriske søppelbilen til Østfold. Har du lyst å se? Paxter har levert elbil til Posten i Norge og utlandet. Vil du prøve den? Hva med en elektrisk hjullaster?

Klima Østfold inviterer deg og dine ansatte til frokostmøte om fossilfrie løsninger. Du får frokost og blir presentert for morgendagens løsninger uten støy og fossile utslipp.

Hvem kommer?

Gabriel Wergeland Krog er den i Norge som har hjulpet flest kommuner til å velge elektriske løsningen. Nå hjelper han Østfold i overgang til fossilfri transport og har et stort knippe elektriske maskiner som du og din bedrift kan prøvekjøre.

Hulda Tronstad jobber med elektrisk mobilitet i Elbilforeningen. Hun kan presentere små og litt større løsninger opp til varebiler.

Guri Bugge /Guro Nereng/NHO
Selger du tjenester til det offentlige? Nå kommer det krav til at du tilbyr fossilfrie løsninger. Vil du vite hvordan kravene blir? Vi gir deg innblikk i dette arbeidet.

Påmelding: anja@rakkestadnaringsrad.no

 Gjester RNR
Hela Gørna Vãgen

Etter foredragene får du mulighet til å prøve ulike elektriske kjøretøy.

Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy

Prosjektet Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy ble startet av Østfold fylkeskommune i januar 2017, og er delfinansiert med midler fra Klimasats 2016.Alle kommuner i Østfold og Folloregionen har forpliktet seg til fossilfri transport innen 2030, og nå er turen kommet til å se på mulighetene for å ta i bruk fossilfrie maskiner.Prosjektområdet dekker store deler av Oslofjordregionen, som alle kommuner i følgende fylker: Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark. I tillegg vil vi samarbeide med entreprenører og bedrifter i prosjektområdet.Prosjektet vil leie inn aktuelle maskiner og deretter låne disse ut kostnadsfritt til interesserte brukere over en kort periode. På denne måten vil man få en mulighet til å vurdere om maskinene duger til arbeidsoppgavene før man går til innkjøp av tilsvarende.Prosjektet låner ut alt fra elektriske hjullastere på 4,5 tonn til mindre arbeidsmaskiner. - Klikk for stort bildeProsjektet låner ut alt fra elektriske hjullastere på 4,5 tonn til mindre arbeidsmaskiner. Ønsker kommuner å anskaffe utstyr, men ikke helt ut tørr å gjøre satsningen på fossilfritt utstyr for verdiene er store og helst ønsker uttesting før dere bestemmer dere, så kan prosjektet bistå med utlån i 2-4 uker uten omkostninger.Maskinene vil fraktes ut til aktuelle brukere etter hvert som de blir leid inn, og i henhold til en kalenderplan som settes opp etter hvert som ønskene kommer. Hva som kreves av elektriske kontakter og kapasitet for lading avklares før utkjøring av maskinene, alt etter hvilke typer som er aktuelle.Kortfattet er hensikten å bistå virksomheter  med å sette fokus på fossilfrie maskiner og bistå med utlån av maskiner til kommuner og bedrifter som er i vurdering/anskaffelsesfasen av tyngre utstyr.Fossilfrie maskiner i dette prosjektet er maskiner som drives av El., biogass eller hydrogen. Prosjektet er 3-årig.

Detaljer

Dato:
10. april 2018
Tid
08:30 til 11:00
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategori:

Arrangør

Rakkestad Kommune og Rakkestad Fylkeskommune – HELA GRØNA VEGEN
Telefon:
90162516
Epost:
anja@rakkestadnaringsrad.no
Hjemmeside:
www.rakkestadnæringsråd.no

Sted

Rakkestad Næringsråd