Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

FROKOSTMØTE; SERTIFISERING SOM MILJØFYRTÅRN – BEDRIFT

19. oktober 2018 kl 08:00 til 09:00

 Gjester RNR
Boger Bygg var førstemann ut til å bli sertifisert MiljøfyrtåRn i Rakkestad.

ØK KONKURRANSEKRAFTEN GJENNOM MILJØTILTAK!

RAKKESTAD koMMUNE VED eSPEN joRDET ER GODJENT FOR Å SERTIFISERE DIN BEDRIFT SOM MILJØFYRTÅRN.

Konkret verktøy for miljøledelse

Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper private og offentlige virksomheter med å ta miljøansvar. Gjennom et digitalt system får du konkrete verktøy som hjelper deg å tenke miljø i alle ledd og jobbe systematisk med miljøtiltak i hverdagen. Med gode rutiner for arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport oppnår du en mer miljøvennlig og lønnsom drift – og du imøtekommer økende miljøkrav fra markedet.

Norges mest brukte miljøsertifikat

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 5400 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer.

Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Her kan du lese mer om hvordan stiftelsen ble opprettet og vår historie. 

Det finnes flere miljøsertifiseringer i Norge. Les sammenligningen av Miljøfyrtårn og ISO 14001.

Godkjent miljødokumentasjon

Det stilles stadig strengere miljøkrav i offentlige anskaffelser. Med Miljøfyrtårn-sertifisering blir det mye enklere å dokumentere virksomhetens miljøarbeid, og du kvalifiserer til å delta i flere anbudsrunder. Miljøfyrtårn er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon når din virksomhet skal gi tilbud.

Nytt fra 2018 er at norske virksomheter som er sertifiserte som Miljøfyrtårn, kan fremlegge Miljøfyrtårn-sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer.

Lønnsomt for miljøet og bunnlinja

For å nå framtidens lavutslippssamfunn har alle et ansvar, både enkeltindivider, myndigheter og bedrifter. Næringsliv og offentlig sektor har en nøkkelrolle i omstillingen, og et viktig ansvar for å legge om til mer miljøvennlig praksis. Kunder, ansatte og myndigheter forventer også at bedrifter tar miljøansvar.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Det du gjør i dag har stor betydning for virksomhetens konkurransekraft i årene fremover. Miljøfyrtårn er det konkrete verktøyet som gjør det enkelt og lønnsomt å ta miljøansvar. Kom i gang med sertifiseringen nå – og ta smarte og lønnsomme miljøvalg.

Detaljer

Dato:
19. oktober 2018
Tid
08:00 til 09:00

Arrangør

Rakkestad Næringsråd i samarbeid med Rakkestad Ungdomsskole, Rakkestad Kommune og NAV