Lyst på FIBERNETT?

Lei av å ule i måneskinn ?Ønsker du deg fibernett?

En generell sammenligning til deg som ønsker å koble deg på fibernett i Rakkestad.

Det er mange bedrifter som allerede har lagt om til fiber i Rakkestad. På grunnlag av problemer hos et par av bedriftene som enda har vanlig bredbånd, har vi undersøkt muligheten for de som ikke er tilsluttet fiber enda.  Det er ikke mange tilbydere å velge i mellom enda men Næringsrådet har gjort henvendelse til Telenor (1), Viken (2), BroadNet(3) og Dataservice(4), som representerer et utvalg av både store og små, lokalt og nasjonalt.

Telenor: tilbyr fiber
Viken: tilbyr ikke enda her i området
BroadNet: Tilbyr SHDSL som skal være et godt alternativ til fiber. De kan levere fiber til Industrifeltet men sier til næringsrådet at det vil bli veldig mye dyrere på grunn av at det koster mye å grave og legge fiber der. De har i dag kunder på sentrumsiden av jernbanen som bruker fiber.
Dataservice (tidl. Halden Dataservice): tilbyr fiber og har flere kunder i Rakkestad allerede – tilbyr fibernett på Industrifeltet, Storgata, Televeien og i Isenområdet.

 

Først litt fakta om fiber og bredbånd. Hva er forskjellen: (Kilde: https://www.altibox.no/omaltibox/om-fiber/forskjell)

Bredbånd er definert som toveis kommunikasjonsnett som kan overføre ulike former for data som tekst, lyd og levende bilder, og som må kunne bære nye tjenester og tillate at mange bruker nettet samtidig. Dette betyr at bredbånd kan være både kabel, kobber og fiber, så fiber er en type bredbånd, ikke et forskjellig produkt.

  • Via fiberoptikk fraktes data som lys som gir høye hastigheter og minimal motstand
  • Fiber gir deg det raskeste bredbåndet.
  • Fiber gir deg symmetrisk bredbånd, det betyr at du får den samme opp- og nedlastningshastigheten
  • Har en bredbånd gjennom kobberkabelen er det linjen som setter kapasiteten for hva som kan leveres av båndbredde. Med fiber har kabelen ingen begrensning
  • -Med fiber kan du få bredbånd, tv og telefoni levert i én og samme linje. Alle får en dedikert linje som ikke vil bli påvirket av andres nettbruk – Fiber er klar til å ta i bruk morgendagens nettjenester

 Sammenstillingen etter å ha fått priseksempler fra tre leverandører er slik

NB: Kartleggingen er gjort 17 november 2015 og noen av prisene er basert på kampanjer akkurat nå – (og i Industriveien), slik at allerede eksisterende kunder, og fremtidige kunder kan oppleve forskjeller. Broadnett har fiberkunder i sentrum.

 Eks: Industrifelt/Ind.veien Tilbyder 1 Tilbyder 2 SHDSL Tilbyder 3   Differanse rimeligste to pr mnd
8 til 10 Mbit 1590 2509 990 600
20 Mbit 1790 1449 341
50 til 60 Mbit 1990 1949 41
 
Bindingstid 3 år 3 år 3 år  
Bruddgebyr 10000 JA -beregnes 10000  
Etablering 0 0 0  

 

Oppsummering:

Næringsrådet ønsker med dette å lette vurderingen for de bedriftene som gjenstår og ønsker seg fiber. Vi har for øvrig ikke ansvar eller forpliktelser i videre oppfølging eller avtaler og de undersøkelser som er gjort er på et generelt grunnlag, ei heller for de priser eller betingelser som her er oppgitt. Det står det helt fritt til bedriftene selv å avgjøre. Næringsrådet uttaler seg heller ikke om hvem som er den beste partneren men har forsøkt å kartlegge tilbydere for å gjøre det enklere for våre medlemmer å gå videre i prosessen. Vi garanterer heller ikke for priser eller avtaler. Ønskes nærmere informasjon om noen av tilbyderne som er Telenor, BroadNET og Dataservice, eller kontaktpersoner – ta kontakt med anja@rakkestadnaringsrad.no

Vi kan gjerne stå for videreformidling hvis det ønskes å gjøre ytterligere bestilling. Bare meld inn til meg om dere ønsker mer informasjon om fibernett – og evt fra hvem.

Med vennlig hilsen

Anja Aa Guerrera

Rakkestad Næringsråd

NB: Prisene er forslag innhentet med utgangspunkt i en adresse i Industriveien og er ikke å regne som et tilbud til alle adresses – bare som en pekepinn på hva prisene ligger på i dag (m. evt kampanjepriser mv)

Next Post

100 millioners kontrakt til Mjørud

tor des 3 , 2015
100 millioners kontrakt tildeles teknologiselskapet Mjørud as Statoil har, på […]