Fra nyfaglært tømrer til fagskoleingeniør og prosjektleder

Håvard Kvisler har vært på en reise fra å være ung faglært tømrer, til fagskoleutdannet byggteknikker og byggmester, til en stilling som prosjektleder.
– Byggebransjen trenger topp kvalifisert kompetanse, mener han, og angrer ikke på at han valgte en fagutdanning som tømrer som igjen var springbrettet til høyere utdanning.

Anja Guerrera, Rakkestad Næringsråd

Håvard valgte sammen med bedriften å satse på videreutdanning mens han var i jobb. Utdannelsen tok han ved Fagskolen i Østfold, som ligger på Kråkerøy. En kveld og en dag i uka, samt hardt helge- og fritidsarbeid i tre år, førte frem til prosjektlederjobben han har i dag, i samme firma, Bjørnstad Bygg AS. Nå har han vært ansatt i Bjørnstad Bygg i 10 år og ønsker å bli.

Å ha muligheten til å studere i kombinasjon med jobben gir en vinn-vinn situasjon for både arbeidstaker og arbeidsgiver. Dette mener både Håvard og daglig leder i bedriften.

– En får også en unik mulighet til å praktisere teorien, sier Håvard.

Det å ha ansvar for et prosjekt fra start til slutt innebærer alt fra den første ideén, til nøkkelen settes i døra. Søknader, tegninger, materialvalg, bestillinger, arbeidere, oppfølging og kontroll skal gå knirkefritt, og krever en streng logistikkføring.

Prosjektleder og fagskoleingeniør Håvard Lislerud (tv) og daglig leder og eier av Bjørnstad Bygg Odd Arvid Bjørnstad har jobbet tett sammen i 10 år.

Systemet som brukes i bedriften har Håvard vært med å videreutvikle gjennom de siste årene,  i tett samarbeid med Odd Arvid som fra før hadde klare tanker og innarbeidede rutiner, men som nå gradvis har fått tilpasset driften en digital hverdag.

I dag foregår det meste av kommunikasjonen mellom håndverkerne og prosjektlederen via et digitalt styringssystem. Håvard håndterer dermed bestillinger, mye av den daglige kommunikasjonen, og fremdrift for prosjektene.

Bjørnstad Bygg AS har vokst fra en liten familiebedrift til 22 ansatte og rundt 35 millioner i omstening bare på den tiden Håvard har vært ansatt. Da er det helt nødvendig at logistikken sitter som støpt. Veksten har gitt Håvard muligheten til å utvikle seg gradvis og sammen med bediften. Samtidig har bedriften basert seg på  LEAN basert ledelse som betyr at arbeiderne ute er involvert i stor grad.

«LEAN er en filosofi der grunntanken er respekt for mennesker, fokus på kundens behov og bruk av anerkjente teknikker for stadig å kunne forbedre seg»(kilde qualitynorway.no)

 

Flyttet til bygda

Håvard trives veldig godt i bedriften og flyttet fra Marker til Rakkestad med familien  for snart 11 år siden

-Jeg trives kjempegodt her, sier familiefaren. -De andre ansatte har blitt en del av min og familiens omgangskrets, og vi har et veldig godt arbeidsmiljø. Disse tingene er avgjørende for at jeg har tenkt til å bli lenge i jobben, sier han.

Bransjen trenger flere faglærte.

Håvard angrer ikke på at han valgte en fagutdannelse, han hadde ingen plan om at han skulle gå videre å utdanne seg ved teknisk fagskole. I dag er han lykkelig over valget og glad han tok sjansen å ble med da en tidligere arbeidskollega  startet på skolen. Han håper å se mange unge som velger en fagutdannelse.

Denne bransjen trenger og er avhengig av dyktige fagfolkog daglig leder Bjørnstad  håper å se mange gode lærlinger i årene som kommer. I dag har bedriften flere lærlinger hos seg, og flere av de som jobber fast i bedriften startet som lærlinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

FAGSKOLEN I ØSTFOLD
Høyere utdanning for deg med yrkeserfaring.

 Er du ferdig med yrkesfaglig VGS eller har arbeidserfaring innen praktiske fag? Da bør du vurdere å søke deg til oss.

Fagskolen i Østfold gir deg mulighet for en yrkeskarriere innen flere fagområder.

Vår praktiske tilnærming kombinert med tett samarbeid med arbeidslivet og realistiske prosjekter gir våre studenter et unikt fortrinn i arbeidslivet – som spesialister og mellomledere.

Flere av våre studier gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet.

 

Next Post

KM BYGG - Bred kompetanse er nøkkelen til suksess

man des 11 , 2017
KM Bygg ansetter medarbeidere med forskjellig kompetanse både for å […]
KM BYGG ASKIM VAMMAVN