Kraftverket Mjørudfossen AS – A dream come true

Nederst i bakken i området bak Rakkestad Næringspark Sentrum et sted, og under bruset fra fossen, ligger det gamle Mjørud bygget og troner over gamle fordums minner. Businessen i Mjørud AS ble for stor og folk og fe og dro til Rudskogen der de «store gutta» bor, og dette åpnet for en mulighet som i dag har tatt form som KRAFTVERKET MJØRUDFOSSEN AS.

Av Anja Guerrera/ Rakkestad Næringsråd
Sammen hjelper de hverandre å oppfylle drømmen.

For snart ett år siden satte de seg ned sammen, Barbro, Vigdis, Gunvor, Hege, Marit og Mads. Benket i
fraflyttet og møbelløst kontor, uten vann og uten annen luksus enn hver sitt pappkrus med kaffe, startet prosessen.

 Anja
Når ideen først er klar er veien mot drømmen ikke så lang som du tror.

Da den store Mjørudbedriften hadde flyttet ut satt Vigdis Mjørud tilbake med en drøm og et
kjempestort bygg. Hva nå?

Pensjonisttilværelsen nærmet seg og Vigdis hadde likevel så mye på hjertet. Hun ville jobbe som NLP Coach og praktisere og undervise medisinsk yoga. Kanskje fantes det andre som ville det sammen? Uten noen klar plan  ble det allikevel slik at det gikk i den riktige retningen.  Og de seks snakket, og snakket.. og snakket. Drømmen var å skape noe sammen, med hvert sitt felt som spesialitet.

Mye kompetanse på ett sted

– Når så mange kreative mennesker møtes bobler det over, og vi fant ut at beste var å starte opp et AS og  sikre felleskapet selv om vi fremdeles jobbet hver for oss, forteller de.

 Anja
Yogatimene er populære. Det tilbys også medisinsk yoga.

Til sammen besitter de kompetansen til 4 sykepleiere hvor to av disse har videreutdannelse i psykiatri. NLP og CTI coach, jordmor, familieterapi bred ledererfaring fra ulike felt, yogainstruktør, kompetanse på litteratur og tekst, samt arbeide med barn og unge. Nå jobber de med mange prosjekter både felles og hver for seg. Yogatimer er fullbooket med fortiden ni fulle kurs i uken. Her må en være først til mølla, bokstavelig talt.

Medisinsk yoga er en terapeutisk form for yoga hvor formålet er å skape balanse i kropp, sjel og sinn. Yogaformen er utledet av den mer kjente yogaformen – Kundalini – og er sammensatt av enkle, men kraftfulle fysiske øvelser i kombinasjon med pust og konsentrasjonsteknikker. Alle øvelser tilpasses deg, dine muligheter og kapasitet. 

Nå skapes det et kurssenter, et behandlingssted, et samtalested, og visjonen er å gi energi, glede og helhet til den som kommer til Kraftverket. De ønsker seg også annen kompetanse inn som for eksempel fysioterapeut, kiropraktor, og lege. Eller hva  med kajakkutleie, spør de retorisk. Ville ikke det vært et fantastisk supplement?

Tjenester tilpasset behov – og alle kan henvende seg til Kraftverket; enkeltindivider, grupper, lag, foreninger og bedrifter

 

Ledertrening 

Ledertrening for grupper. Hva trenger bedriften å fokusere på? Vi skreddersyr opplegg etter ønske fra den enkelte bedrifts behov. Tankefeller, antagelser, bruk av ord og evnen til å lytte er noen av temaene vi ser fenger ved ledertrening i grupper. Vi leverer både en dags kurs og seminarer over flere dager.

Til alle som ønsker å bryte ut og gjøre noe annet er budskapet fra disse ildsjelene at det er mulig;
Hyggelige lokaler på Kraftverket

– Mange mennesker bærer på en drøm et helt liv uten å se muligheten for å realisere den. Finn deg noen andre med de samme drømmene og våg å være kreativ, det er så lett å bli sittende helt  alene.

I hele vinter og vår har tiden gått med til oppussing og ferdigstillelse av lokalene, og det er fremdeles et godt stykke igjen før vi føler at hjulene er skikkelig i gang.

 

 

 

Tid og kvalitet

De seks gründerne tar seg god tid til å utvikle konseptet;
– Raske løsninger eller quick fix ikke er varig, vi er opptatt av i vårt arbeide hver for oss og sammen å kunne bidra med noe som gir varig endring. Det samme er det med vår ide som bedrift her på Kraftverket. Vi ser behovene, det  er en endring på vei i samfunnet og vi skal forberede oss på å møte den endringen.

Ord  

Ordsamlere’ er en del av Kraftverket som jobber med: Ord – Språk – Kommunikasjon – Uttrykk – Fortellerglede – Skriveglede – Leseglede.Til tross for tilgang på ett hav av ord, er det utfordrende å beskrive hva denne tjenesten kan innebære, å ikke skape begrensninger. Ta kontakt:Om du ønsker inspirasjon, motivasjon, verktøy, veiledning og bevisstgjøring.Om du trenger hjelp med ord, hjelp til å skrive en tekst.Om du skriver litt, mye eller har lyst til å skrive. Om du ønsker å dele det du skriver med noen, med verden. Om du trenger hjelp til språkvask av oppgaver/ andre tekster.

Hva er NLP? 
NLP er en forkortelse for Nevro Lingvistisk Programmering – og er læren om hvordan vi mennesker gjør mening ut av tilværelsen. 

N = nevro. Hvordan vi oppfatter verden, med alle våre sanser, og hvordan vi bruker sansene. L = lingvistisk. Hvordan vi bruker både kroppsspråk og tale. P = programmering. Hvordan vi programmerer oss selv, og etablerer et bestemt tillært mønster som vi automatisk bruker igjen og igjen.  NLP er anerkjent som et meget effektivt og praktisk psykologisk kommunikasjonsverktøy, i arbeidet med å veilede mennesker ut av fastlåste og begrensende tankemønstre, negative følelser og handlinger. NLP-terapi er målrettet arbeid med å få deg videre, når fortiden innhenter deg og troen på fremtiden er begrenset.  

Hjemmesider

 

Rakkestad Næringsråd ønsker lykke til og velkommen som medlemmer.