LYSENDE FREMTID FOR SOLIDE KAMLED AS

 

 Gjester RNR

Som veldig mange andre firmaer begynte det i det små, og med den lille, men svært sunne bedriften Kamled, begynte det vel også litt tilfeldig. Fra innkjøp av et ryggekamera til traktoren, til import fra utlandet drives i dag KAMLED fra Rakkestad med både imponerende grossistliste, nettbutikk og et lite showrom/butikk i Rakkestad.
Anja Guerrera/ Rakkestad Næringsråd. 12.03 2019

Det hele begynte altså med at Eirik Kaatorp trengte et ryggekamera til traktoren sin.

– Jeg tok kontakt med en fyr i Stavanger som sa:
«Tja, hva skal du ha? Jeg sender deg bare en haug med forskjellige produkter jeg, så kan du se…»
– Og med det kan man si at et bekjentskap basert på tillit startet, forteller Eirik Kaatorp.

Kaatorp fikk sitt ryggekamera og var vel fornøyd, men da Markens Grøde skulle gå av stabelen i 2010 tenkte han at;
Det må da være noe jeg selge der, i tillegg til det jeg har fra før?

Som sagt så gjort. Han ringte til karen fra Stavanger igjen og spurte om det ikke var noe han kunne få kjøpe med litt rabatt, og så selge det på ei messe? Jo, det syntes Stavangerkaren var riktig så spennende, faktisk så spennende at han hadde lyst til å komme og være med han også. Dermed pakket karen fra Stavanger bilen full av produkter og dro til Rakkestad. Sammen solgte de for rundt 100 000 kroner.

Det endte med at Eirik kjøpte den varebeholdningen som ble igjen, og i tillegg til ryggekameraer og diverse annet dukket det etter hvert også opp interessante produkter på LED siden.

–  Da det begynte å ringe forhandlere til meg som spurte etter varer skjønte jeg at dette måtte jeg gjøre noe mer ut av, sier Kaatorp.

Et importselskap som fikk navnet KAMLED ble dermed startet opp med blanke ark, importerte varer selv fra fabrikkene, og nådde en omsetning på rundt 2 millioner det første året.

Lykkelig som liten

I dag driver han KAMLED sammen med svigersønnen Lars Joachim Nilsen.

KAMLED har forhandlere over hele Norge, og også en del lokalt.

-Vi har vært nøkterne og bygget oss opp sakte, men sikkert. Samtidig ser vi at vi kunne vært bedre på markedsføring, da hadde vi nok sikkert fått en solid vekst, men det skal jo også håndteres, og det er nå resultatet som teller til syvende og sist, sier de to driverne.

Import

LEDprodukter, lys, kameraer og andre produkter tas fra både Europa og Asia.

– Det er mye arbeid med det, forteller Lars.
– Varene må betales på forskudd med 30 %, og den kapitalen seiler dermed til sjøs ganske lenge før vi får varene hit og kan omsette dem. I tillegg skal mange av de store kundene ha en veldig lang kreditt-tid, så vi er avhengige av trygg drift og likviditet. Posten kommer hver dag klokka 15.00 og henter varer som skal distribueres ut, forteller Lars. KAMLED har flere distributører lokalt også og forteller at det fungerer fint.

I snart to år har de også kunnet tilby en helt egenutviklet lampe som er universell slik at den passer på veldig mange traktormodeller. Dette håper de at det kan bli god omsetning på i fremtiden.

Nettbutikk

Nettbutikken startet med at faktureringsprogrammet vårt hadde en modul for dette, men det var nok FINN.no som ble springbrettet vårt, forteller Eirik Kaatorp. På den måten var det at forhandlerne fikk øynene opp for våre produkter også, forteller de. Det er dessuten planlagt en lansering av ny og forbedret nettbutikk i løpet av kort tid, som de håper kundene vil sette pris på.

Trives godt på Rakkestad Næringsområde, Sentrum

 På Industrifeltet Rakkestad Sentrum ligger det en hel del andre bedrifter som har utsalg. Du finner også entreprenører innenfor bygg og anlegg, byggevarehandel, dataservice, landbruksutstyr, landbruksmaskinservice, Slangeservice, egg pakkeri, næringsmiddelindustri, trappefabrikk, kontor og lager/kjøl utleie, EL verk, stål/blikk industri, karatesenter, bilverksteder, dekkskift, attføringsbedrifter, gjenbruksbutikk for å nevne noen.

Området ligger rett ved Rakkestad Sentrum og det er muligheter for å melde interesse om lokaler/lager/verkstedleie eller kontorleie til anja@rakkestadnaringsrad.no

BESØK KAMLED NETTBUTIKK
KAMLED AS

Hovedlager Rakkestad
Eirik Kaatorp
Mail: eirik@kamled.no
Administrasjon og logistikk
Lars Joachim Nilsen
Mail: lars@kamled.no
Besøksadresse:
Bedriftsveien 14
1890 Rakkestad

KAMLED ER MEDLEM I RAKKESTAD NÆRINGSRÅD

BLI MEDLEM
__________________________________________________________
HVA ER LED?
LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, og er teknisk fortalt en diode som omsetter elektrisk energi, også kalt strøm, til lys. En diode er en elektrisk komponent som har den egenskapen at den bare slipper strøm gjennom seg på en forutbestemt måte, i en forutbestemt retning, men sperrer motsatt.
Denne lysfremkallende egenskapen i kombinasjon med måten den konstrueres på, gjør at en ledpære har en rekke fordeler fremfor tradisjonelle glødepærer. Eksempelvis har de ingen mekaniske deler som lar seg påvirke av ytre krefter, i motsetning til glødelamper som inneholder en glødetråd som blir svært sprø ved belastning.
Ledpærer bruker også betraktelig mindre energi for å oppnå samme lysmengde som glødepærer, faktisk bare en brøkdel, helt ned i så mye som 10 til 15 prosent bare, noe som ikke bare er energisparende, men også gjør at pærene ikke utvikler like mye varme som tilsvarende glødepærer eller halogenpærer gjør.
Derfor er LED lys svært egnet til bruk i utsatte områder, hvor varmeutvikling ikke er ønsket. Man kan bruke enkeltstående ledppærer til dette, eller flere i kombinasjon i spesialiserte enheter, for eksempel til bruk i spotlys i forretninger, hvor varmeutviklingen av tradisjonelle pærer simpelthen blir for stor, i og med det som regel finnes et større antall av dem konsentrert på et mindre område, enn det ofte er i et privat hjem. Kilde: ledlyspærer.no

 

Next Post

Kjempeordre hos Mjørud AS! Deler av veggen måtte ned før den nesten seks meter høye lasten kunne kjøres ut.

fre apr 26 , 2019