Marker Sparebank med stødig kurs

Marker Sparebank het opprinnelig Aremark Præstegjelds Sparebank og ble etablert da 24 lokalt engasjerte, for det meste gårdbrukere,  gikk inn for å starte sin egen lokalbank i 1851. Det var behov for nyskaping, investering og vekst!

Den gang som nå er formålet å være en sparekasse og en utlånsbank for lokalbefolkningen. En sterk tro på selvhjelp og lokal samfunnsutvikling gjennom sparing og investering lå da som nå, til grunn. Dette har vært bankens filosofi siden de etablerte Aremark Præstegjelds Sparebank i 1851 (166 år siden)

 AnjaHelene Guerrera
Foto:Anja  Guerrera /Rakkestad Næringsråd

Banksjef Rune Iversen forteller at skiftet av logo var en lang prosess der det var viktig at det nye uttrykket skulle signalisere det banken står for, nemlig kjerneverdiene  som en solid, robust, stødig og forutsigbar bank.

– Fra første stund var det klart at eika, som har vært brukt som merkevare i 30 år, skulle bestå, sier banksjef Rune Iversen

 

 AnjaHelene Guerrera
AnjaHelene Guerrera
 AnjaHelene Guerrera
Foto: Anja Guerrera /Rakkestad Næringsråd

Da Rakkestad Næringsråd tok turen over kommunegrensa for å besøke hovedkontoret var det full aktivitet med å sett opp den nye logoen.

 

Basert på tillitt og med en filosofi om å fortsatt være en lokalbank gikk banken inn i 2017 med i over 16000 kunder. Marker Sparebank også delt med idrett og kultur. Bare siden 2013 har de gitt 14 millioner til lokale idretts, kultur og ideelle formål, blant annet  i 2016 da banken ga 1 million til den nye scenen på bygdetunet i Rakkestad.

 

Hvordan få banken med deg i en næringsrelatert investering?

– En må gjøre et inntrykk på banken, det er klart. Banken skal som vi alle vet, ha tilbake de pengene vi låner ut, med avkastning, forklarer banksjefen.

– Banken er til for å stille finanser for en fremtidig kontantstrøm og vurderer sin utlånsrisiko på ledelsesevne, forståelse av økonomi, tæringsevne, betalingsevne, egenkapital og sikkerheter. I tillegg er det nyttig om vi kan få beskrevet et «worst case scenario», og også hvordan bedriften jobber for å få inn fremtidige investorer, sier Iversen.

– Det betyr at du må kunne gi oss et budsjett slik at du er i stand til å diskutere med banken, hvis ikke blir det bankens virkelighet som gjelder. I tillegg ser vi også på hvor godt man kjenner sitt produkt og på vedkommende har god kompetanse om sin virksomhet, forklarer han videre. Fordelen med lokalbanken er at det er kortere vei mellom rådgiver og endelig beslutningsmyndighet.

Banken er også til for å støtte og gi råd, være seg det er lån og forsikringer for bedriften, eller alle andre behov som nettbank og kort eller andre tjenester.Vårt fremste mål som lokal bank er å mål å sikre driften av banken og å gi tilbake til lokalsamfunnet.

Støtter opp om næringsutvikling

Vi er en lokal  bank men også orientert for næringslivet i flere deler av Østfold, og i 2007 ble det åpnet en filial  i Moss, i tillegg til Rakkestad, Ørje og Rødnes. For næringsdrivende er banken en viktig samarbeidspartner, sier Rune Iversen.

I 2017 starter også et Marker Sparebank et sponsorat til Rakkestad Næringsråd. Dette er for å bidra til å vise at Marker Sparebank, med filial i Rakkestad støtter opp om næringsarbeidet og stedsutvikling.

-Dette er flott og nyttig både får Rakkestad Næringsråd sitt arbeid, det betyr blant annet at vi har flere midler til å utvikle arbeidet med barn og unge mot arbeidslivet og utdanningsvalg, vi kan jobbe med tiltak for lærlinger og lærlingebedrifter og sist men ikke minst få ressurser til å utvikle markedsførende tiltak som RNR Næringsnytt, videre, sier Anja Guerrera, daglig leder i i Rakkestad Næringsråd.