Mjørud permitterer 22

I forbindelse med lave oljepriser og liten aktivitet i offshoremarkedet har Mjørud as sendt ut permitteringsvarsel som vil omfatte 22 stk av sine ansatte. Dette forteller Ole E Torp, daglig leder i Mjørud Gruppen.

Permitteringen gjelder alle ledd i bedriften, både administrasjon, prosjektledelse, engineering, produksjon og installasjon.

– Det er prosjekter der ute som skal utføres men kundene er fortsatt tilbakeholdne med å sette ut ordre for gjennomføring da de gjennomfører store kostnadsreduksjons program i disse tider. Vi ser for oss at vi opererer i et marked som vil ta seg opp sammen med økt oljepris men det er litt uvisst når dette skjer, forteller Torp til Rakkestad Næringsråd.

Ole Torp forklarer videre at oljeprisfall har det vært i tidligere tider og dagens oljepris er også spådd brått stigende allerede før sommeren.

Mjørud
Mjørud

Mjørud Gruppen arbeider med alternative marked og med utvikling av nye produkter ,
samt prosjekter for å standardisere og redusere priser på leveranser til offshore markedet. Parallelt med dette arbeides det også med alternativer som utleie av personell i denne perioden.

 Under et fagmøte i Rakkestad i regi av Rotary, i samarbeide med flere bedrifter fra bransjen fortalte landets fremste petroleumsstrateg Hans Henrik Ramm skal holde om «Leverandørenes fremtid innen olje og gassindustrien» Foredraget var en gjennomgang av dagens situasjon for olje- og gassindustriens og hva som kan bli scenarier i fremtiden. Hvordan vil endring i etterspørselen av olje og gass som energibærer påvirke næringa, Norge som energileverandør sett i sammenheng med FN`s klimamål. Foredraget ga også vurderinger om bransjens rammevilkår og påvirkning for leverandørindustrien vilkår i nære fremtid.

oljebilde1
Ramm om oljekrisen i dag

Med stor reduksjon av olje- og gasspris, ustabilitet i øst og økt produksjon av alternative energikilder, ga han også historiske perspektiv og se dette i sammenheng til dagens endringer og utfordringer.

 

Fakta: Hans Henrik Rammer en av landets fremste petroleumsstrateger og rådgiver for olje- og gassbransjen. Han har tidligere blitt omtalt som Kåre Willochs kalkulator og har i sin politiske karriere jobbet som statssekretær, gruppesekretær og ansatt i finansdepartementet. Han er i dag utgiver av kommentartjenesten «Behind The News» som produserer analyser for petroleumsbransjen. Han er ettertraktet foredragsholder og fast kommentator i bransjemedier.

Målet for møtet var å gi deltagerne en generell oppdatering om bransjens fremtid.

 

 

 

Next Post

Viktig å ha med næringslivet i næringsplanarbeidet

ons feb 4 , 2015
RA har fokus på næringsutvikling. Les dagens artikkel her