NOR-TRAPP AS

 

 Nor-Trapp AS Logo

 

NOR-TRAPP er nok en tradisjonsrik Rakkestad-bedrift med røtter og arbeidskraft som går langt tilbake.

» I forbindelse med vinter OL -94 lagde NOR-TRAPP småesker til minnemynten, en ordre på 1 million kroner!» 
Men det er selvsagt trapper som er hovedproduktet.

Bedriften ble startet første gang av 1946.
– Det var bestefaren min og brødrene hans som startet opp på Frogner i Oslo, forteller Stian Emberland, tredje generasjon trappemaker.

Stian selv lager ikke trapper, han har utdannet seg innenfor innovasjon og jobber i dag i avdelingen for salg og innkjøp.
Stians mamma er å treffe i den hyggelige resepsjonen,
og pappa Ivar Emberland ser jeg så vidt skyggen av i forbifarten gjennom produksjonshallen, med materialer i hånd og telefonen på  øret.
I følge Stian er pappa Ivar en helt uforbederlig travel mann, det er kun hardt arbeid som gjelder. – Folk som kommer innom pleier å si at de har vært heldige dersom de greier å få ham til å sitte rolig i to minutter, forteller Stian.

 

Nortrapp Kilde: Anja RNR

I produksjonen er det full aktivitet.
Det produseres 1500 trapper i året og omsettes totalt for rundt 40 millioner kroner.
Til sammen er det 33 ansatte, og trappesnekker Damry kan i 2014 feire 40 år som ansatt. Det er mange som har vært med lenge;
Ole Harald Grønnern begynte som økonomisjef i 1985.
– Bedriften har utviklet seg godt og hatt flinke folk. Vi har aldri hatt som mål å ekspandere, vi har en akkurat passe størrelse som det er og trygge arbeidsplasser. God økonomistyring og strenge regnskapsrutiner har også vært en viktig faktor, sier han.

Roger Kraugsrud er teknisk tegner og tegner trapper til kunder og tilbud. Han vet hva han driver med.
Ikke bare har han vært i samme bedrift siden 1992, han har sågar mange år i hendene som trappemaker på golvet før han endte opp som ved tegnebrettet.
På nabokontoret sitter Øystein Grønnern, han jobber med salg og konstruksjon og har vært med siden 1985.
Han kan huske at bedriften på 80 tallet hadde italieneren Giussani på besøk. Et besøk som skulle vise seg å bære gode frukter.
Resultatet var at NOR-TRAPP var første bedrift i Norden som turte å investere og starte opp det banebrytende å gå over fra håndarbeider til CNC(-data) styrte maskiner.

– Det kom folk fra helt fra USA for se på dette, minnes han.

Produksjonslinjen startet i den ene enden av det 5000 kvadratmeter store bygget og jobber seg hele veien rundt til de ferdige trappeelementene lakkes, pakkes og sendes ut.
NOR-TRAPP var forresten først ute med vannbasert lakk og det går med 2000 liter i måneden.
I tillegg er det fullt gjenbruk av all spon og trerester da dette går med i den store forbrenningsmaskinen som yter 1,1 million kilowatt. De fikk sin første flisfyr i 1982, som kostet noe sånt som 3,5 million. Når det tidligere gikk med 15000 liter fyringsolje i 15 minusgrader er jo regnestykket enkelt.

Legg igjen en kommentar