Fra lærling til tømrer i Bjørnstad Bygg!

 Anja
Sondre Raddum. TØMRER !! Bjørnstad Bygg AS, Rakkestad

Yrke: Tømrer!

Sondre Raddum søkte seg til Bjørnstad Bygg AS i Rakkestad da læretiden skulle gjennomføres. Og her blir han gjerne værende. Fredag tok han fagprøven.

Tenk for en herlig følelse når du kan si;

Jeg er tømrer!

 

 

Unge Sondre Raddum var ganske nervøs da nemda kom forrige fredag. Fagprøven skulle avlegges og orden, nøyaktighet i ferdiglevert arbeid og faglighet blir studert med lupe. Fremtiden står og faller med nemdas avgjørelse, i alle fall føles det slik for en ung lærling.

.

– Jeg trives veldig godt her og har blitt veldig godt ivaretatt hele lærlingetiden, jeg har lyst til å bli her sier Sondre.

Hvor viktig er oppfølgingen og kvalitet på læreplassen?

– Det er veldig viktig på læreplassen alt fra selve opplæringen til godt arbeidsmiljø er i orden , og begge deler er veldig bra i Bjørnstad Bygg, sier han.

 Anja

Nå skal garasjen skal gjøres ferdig og Sondre vært både flink og heldig som fikk utplassering i seks måneder først, så to års læretid hos Bjørnstad Bygg AS. Han forteller at det hvert år er noen som ikke får plasser og han kjenner elever som ikke har vært like heldige. Som regel er det da videre utdannelse og forhåpentlig en læreplass i vente etter det, sier han.

 Anja
Bjørnstad Bygg AS er fortiden i full sving oppe i åsen rett utenfor sentrum I det relativt nye boligfeltet er det mange spennende bygg, nydelig utsikt og direkte nærhet til natur og turområder.

Rakkestad Næringsråd gratulerer Sondre og Bjørnstad Bygg AS med vel gjennomført – og Norge har enda en ny fagarbeider! Daglig leder i Bjørnstad Bygg AS, Odd Arvid Bjørnstad, sier til Næringsrådet at det er svært viktig å være en lærebedrift.

 Anja
Daglig leder Odd Arvid Bjørnstad i godkjent lærebedrift Bjørnstad Bygg AS.
- Vi som er godkjente lærebedrifter har et samfunnsansvar for å bygge opp kompetanse, både for egen bedrift og selvsagt for lærlingene som trenger læreplass, sier Odd Arvid Bjørnstad i Bjørnstad Bygg AS.Bjørnstad Bygg har til enhver tid lærlinger i bedriften, og har akkurat tatt inn to nye lærlinger. Bjørnstad mener det er viktig at det nå følges opp med krav til bedrifter om at de har lærlinger, for eksempel når det offentlige skal innhente anbud.
Byggeaktiviteten er stor og flere av bygdas entreprenører er involvert.

Tømrerfaget

 
”Er du skapende av natur, og liker å bruke kroppen din, vil du sette spor etter deg i hverdagen, og la oss andre få glede og nytte av din kunst. Byggverket du setter opp vil stå der i årevis som et synlig monument på hva du har skapt.”

Ser du for deg et yrke med et aktivt og variert arbeid, ofte ute i frisk luft? Som tømrer er ingen dager like. Tømrerfaget er en utdanning som byr på mange muligheter og utfordringer.

Dine muligheter som tømrer

I tømreryrket får du en spennende jobb hvor mye avhenger av deg selv. Du arbeider ofte sammen med andre i små eller store arbeidslag. Samarbeid med andre håndverkere på byggeplassen som rørleggere, murere, malere og elektrikere, som er en naturlig del av hverdagen.

Som tømrer kan du jobbe med nybygg, ombygging, tilbygg, rehabilitering og restaurering av eneboliger, næringsbygg, boligblokker eller feltutbygging. En tømrer er ofte bedriftens ansikt utad og representerer bedriften i forhold til byggherrer, leverandører, underentreprenører og kunder – som en av mange utfordringer!

I perioden som tømrerlærling møter du de samme utfordringene som en ferdigutdannet tømrer. I en av våre opplæringsbedrifter vil du få et godt innblikk i alt som kreves av ferdighet, kunnskap og holdning for at et prosjekt skal bli vellykket. Er du villig til å ta ansvar, får du også store muligheter til å påvirke egen arbeidsdag. Velger du tømreryrket har du et godt grunnlag og mange muligheter for å få et spennende arbeidsliv.

Hvorfor velge byggebransjen

Byggebransjen sysselsetter i dag over 200.000 personer og består av over 100 fag.
Byggebransjen er mulighetenes bransje og etter bare 2 år på videregående skole kan du begynne i lønnet arbeid som lærling.

Noen av fordelene med å velge en fagutdanning og bli lærling:

  1. Du får lønn i læretiden.
  2. Du får bruke både dine praktiske og teoretiske evner.
  3. Du får varierte arbeidsoppgaver.
  4. Du kan bygge videre på fagutdanning, teknisk fagskole eller også ingeniørhøyskolen .
  5. Du får mange utdanningsmuligheter.
  6. Svennebrevet dokumenterer din yrkeskompetanse.
  7. Svennebrevet reduserer muligheten for arbeidsledighet.

Tømreryrket er mannsdominert, men vi ønsker jentene varmt velkommen. De kan gjøre en like god jobb som gutta!

Opplæringskontoret for tømrerfag i Østfold • Trøskenveien 36, 1708 Sarpsborg • Tlf: 69 10 44 9069 10 44 90 • Fax: 69 10 44 89

Next Post

Vi må ta inn lærlinger

tor sep 17 , 2015
Det å ikke få læreplass er den viktigste årsaken til […]