Markens Grøde

 

MARKENS GRØDE – AUGUST 2016
Rakkestad har egen matskribent – Fru Timian. I 2014 hadde Marit Røttingsnes Westlie små matkurs under grøden. I år er hun ute med ny bok om sommermat. Se www.frutimian.no
Raymond Elverhøy er en av bygdas ildsjeler og driver til daglig Bye Kroa. Han skaper mye liv og aktivitet i Rakkestad året rundt. Og selvsagt kommer han med noe godt til marked!
Mange kommer langveisfra for å smake Gla Gris fra grillen. Brødrene Ringstad innførte under fjorårets messe et snedig system for å holde orden på alle som ville ha – her må du være tidlig ute! Fantastisk godt.
Markens Grøde i ordets rette forstand.
Moro for «onga» – eller …. far?
Som utstiller når du et bredt publikum
Faren for impulskjøp er overhengende når det er kampanje på slike godsaker
Rakkestad Sogneselskap bringer mye til torgs. Her får du hele butikken nesten – på gressbakken
Hva er Markens Grøde uten Østfold Traktor?
Mange spennende bedrifter både fra Rakkestad og utenfra har en unik sjanse til å markedsføre seg. Her : August Norge AS – Rakkestad
Uimotståelig
Hagelaget er unikt og har med massevis av flotte planter
Hagen er selvsagt ikke glemt
Alltid noen flotte tilbud fra hagelaget eller Ringsby Gartneri

Vi ønsker hjertelig velkommen til Markens Grøde som nytt medlem i Rakkestad Næringsråd.

Med sin unike landsbysjarme har Markens Grøde bygd seg opp til en solid og samlende messe i Østlandsområdet, med ca 15 000 besøkende annethvert år når «Grøden» åpner.  Markens Grøde tar for seg mat, kultur, landbruk og salg av egenproduserte varer.

Når messa for 13 gang i 2015 åpner portene, har du anledning til  å være utstiller, eller ta med deg familien til en kjempefin dag.

Messa inneholder aktiviteter, underholdning og opplevelser, som formidler et mangfold av verdier, på en måte som kun ei landbruksmesse kan gjøre.

Markens Grøde arrangeres annethvert år, og tusenvis gjester i alle aldre forteller oss at Markens Grøde har truffet sitt publikum og sitt budskap; å presentere det mangfoldet av både mat-, kultur- og landbruk som det flotte distriktet vårt representerer. Messa er helt fri for både tivoli og neonlys, men desto sterkere på solid landsbysjarme.

Bygdekvinnelaget gjør hver gang en fantastisk jobb

Gjennom 12 messer har kvalitet stått i sentrum, hvilket har gjort at messen har knyttet til seg en solid publikumsmasse. Både i 2012 og i 2014, var over 15. 000 besøkende innenfor portene, fordelt over tre dager. Barnefamilier, den aktive bonden, og aktører fra næringslivet så vel som det offentlige – her kan alle få påfyll av den sort opplevelser, verdier og kunnskap som varer lenge.

 

Se etter disse – verdens beste grillmat fra Rakkestad

Mat: Matopplevelser er en viktig, sentral og naturlig del av Markens Grøde. Det betyr at vi formidler gamle mattradisjoner på bygdetunet, så vel som å vise frem det mangfoldet av lokal mat som vi har i fylket vårt. Vi syntes det er viktig å gjøre lokal kvalitetsmat tilgjengelig for besøkende flest på messa. .

 

Kultur: De tre messedagene innebærer et rikt kulturprogram. Alle aldre, mange sjangre – her skal alle finne noe for sin smak.

 

Landbruk: Bølgende åkre på alle kanter, kuer på beite, gryntende griser, kylling i fleng – det er klart landbruket er viktig på Markens Grøde. Messa viser landbruk og matproduksjon fra tradisjoner og nostalgi til ny teknologi og innovasjon.

Det er slik en Raksting pent ber om driks!
Sitt ned og nyt

Barnas Gård med masse aktiviteter

Barnas Gård

Barnas Gård gjennomføres og driftes av 4H, samt Rakkestad Bondelag og Degernes bondelag. På gården kan du blandt annet kjøre med tråtraktorer og få sertifikat, hoppe fra hoppetårn, bygge hytte, lage fuglekasse, leke i sandkasse og hilse på husdyra våre. Både ender, gjess, gris, sau og kuer vil være på plass så her blir det gøy på landet!

Hjemmeside

post@mgrode.no

Next Post

Ålø Norge - Rakkestad

tir mai 12 , 2015
Vi ønsker velkommen til  i Rakkestad Næringsråd. Bedriften Ålø Norge […]