Ordfører på bedriftsbesøk; Rakkestad Sogneselskap, HR Maskin og Olje og Gass senteret

Butikken som på folkemunne kalles «Sognesuper´n» ligger inne på industriområdet i Rakkestad Næringspark, Sentrum. At bedriften med sine to datterselskaper har et budsjett i 2018 på nesten 150 millioner, og sysselsetter ca 40 mennesker, er det kanskje ikke så mange som vet.

 

Av Anja Guerrea- Rakkestad Næringsråd

Rakkestad Sogneselskap engasjerer i dag rundt 24 mennesker , datterselskapet Olje og Gassenteret AS har åtte ansatte og HR Maskin (det andre datterselskapet), har fem i arbeid. Alle bedriftene drives fra lokalene som for de fleste er kjent som Rakkestad Sogneselskap butikkutsalg.
Men bak inngangsdørene der motorsag, verktøy og utstyr selges, skjuler det seg big business og markedsledende produkter.

Aage Solbrække, Magne Solbrekke og ordfører Ellen Solbrekke i HR Maskin sine lagerlokaler

Nye lokaler i 2017

-2017 har vært et hektisk år, vi har hatt en oppgang på mellom 10 og 12% etter at vi pusset opp og utvidet lokalene i butikken, forteller daglig leder Magne Solbrække. Økningen tror han kommer av flere ting, både at folk er interessert i å se nye lokaler og produkter, og også at sortimentet særlig på verktøy er supplert med nye leverandører.

Se FILM fra åpningen.

Det er full fart hele tiden og mange samtaler tas i forbifarten

 

Faghandel

Rakkestad Sogneselskap har siden 1823 vært leverandør til landbruket. I dag er de også en stor leverandør til industrien, landbruket og privatmarkedet i Østfold. De er også stor leverandør til privatpersoner som trenger produkter til hus, hage og fritid. Produktspekteret omfatter alt innen elektroverktøy, luftverktøy. handverktøy, sveisemaskiner, bilrekvisita, smøreoljer, arbeidstøy, verneutstyr, skogsutstyr, hageprodukter, bolter, skruer, elektriske artikler, bor, gjengetapper og spesialutstyr til industrien.

Kvalitetsverktøy fra flere verdensledende leverandører og merker.

Produktkvalitet, fagkunnskap og service er tre kjerneomrader som er høyt prioritert hos bedriften, sier daglig leder Magne Solbrække.

-Vi vektelgger  kvalitet og produktkunnskap og tar inn høykvalitetsvarer som vi også kan utføre service på. Dette er en viktig grunn til at vi har kunder som vender til tilbake til oss gang på gang, sier Solbrække og tar oss med inn i lokalene der alt fra gressklippere til verktøy får vinterservice og reparasjon.

Her på verkstedet får ordfører Ellen Solbrække et innblikk i det som skjer bak butikkveggene.

Olje og Gassenteret AS 

Et av datterselskapene som har tilhold i lokalene er Olje og Gassenteret som  er leverandør av diesel, fyringsprodukter, propan og smøreoljer til store deler av Østfold, Oslo og Akershus.

Olje og Gassenterets utelager i Rakkestad

Olje og Gassenteret AS ble etablert i 2001, og er et heleid datterselskap av Rakkestad Sogneselskap SA. De leverer fyringsolje, parafin, diesel og smøreolje til privat- og næringskunder hovedsaklig i Østfold. I tillegg leverer de LPG på bulk til kunder på Østlandet. På kontoret hos Anne er det hektisk aktivitet og det skal holdes styr på kunder, bestillinger, leveranser og fakturering. Årsbudsjettet er ca 80 millioner og det er åtte i staben som hver dag sørger for den daglige driften.

Anne i Olje og Gassenteret holder effektivt styr på bestillinger, leveringslogistikk og fakturering.

 

HR MASKIN – markedsleder på kjernebor

HR Maskin AS er markedsleder i Norge innen kjerneborutstyr til metallindustri og offshore i Norge. I lokalene sine i Rakkestad foregår det utprøving av forskjellige bor som skal brukes i industrien til ofte helt spesielle oppgaver. De er for eksempel den eneste leverandør i Norge som kan levere bor til boring i spesielt hardt materiale som for eksempel sliteståelet Hardox som er mye brukt i anleggs- og landbruksmaskiner. Aker Solutions er også en kunde som benytter seg av HR, for eksempel når et bor skal senkes 2500 meter under havoverflaten for å utføre en presisjonsjobb. I alt er det 338 forhandlere som represenerer HR Maskin.

Nøye testing er en del av det daglige arbeidet i HR Maskin

Bedriften har evnet å omstille seg fra å ha 70% av sitt marked i olje og offshore i 2014, til i dag å ha en tung posisjon i bygg/anlegg og landbruk. I dag har de også satset på rustfri borreprodukter som skal brukes blant annet i rustfrie vannstanker etc  i fiskeri/oppdrettsbransjen.

Noen ganger haster det – og da er rask service nødvendig

HR Maskin er i dag hovedleverandør til industributikkjeder  i Norge på sin produktgruppe. Igjen er det kunnskap og kvalitetbevissthet som har vært nøkkelen til bedriftens suksess.

-Vi er også opptatt av å bruke lokale samarbeidspartnere og håndverkere der vi kan. Vi mener det er å sende ut riktige signaler til bygda, skal vi alle ha en forventning om å handle lokalt må vi alle ta ansvar for å gå foran med et godt eksempel, sier Aage Solbrekke.

Ordfører Ellen Solbrække med selve grunnleggeren av HR Maskin som akkurat i dag tok seg av jobben med å veie hvert eneste borr for varedokumentasjonen.

FAKTA

Rakkestad Sogneselskap
Rakkestad Sogneselskap har siden 1823 vært leverandør til landbruket. Fra kun å være en landbruksleverandør i starten, er vi nå også en stor leverandør til industrien – landbruket og privat markedet i Østfold. 24 ansatte. Driftsinntekter 2016 42 362′ NOK 

WEB: http://rss.raso.one/

HR Maskin
Fra etableringen i 1994 har HR Maskin AS målrettet bygget opp kompetanse og erfaring innen vårt fagfelt, bearbeiding av stålrelaterte produkter. Opprinnelig var produkt porteføljen kjernebor og magnetbormaskiner fra Engelske Rotabroach, som i dag fortsatt er vårt viktigste produkt. Vi lagerfører et stort og bredt sortiment av maskiner, også for ATEX / EX områder, samt kjernebor fra Ø11 til Ø200mm.
Gjennom årene har vi også bygget opp et bredt utvalg av maskiner og utstyr innen metallbearbeiding, som bånd- og stikksager spesielt beregnet for ATEX / EX områder, mateverktøy for håndholdt boring, festeteknikk for boreløsninger i ikke magnetiske metaller, fasemaskiner for rør og plate, rørbøyemaskiner, aksialvifter ATEX / EX godkjente for ventilering og tilførsel luft til Sveisehabitat, undervannsverktøy med mer.
Å yte en høy servicegrad er en selvfølge. Vi jobber mye mot Offshore og det profesjonelle mekaniske marked, og både kompetanse, leveringsdyktighet og tilgjengelighet er høyt prioritert.
Ansatte: 5. Driftsinntekter 2016:11 397′ NOK

WEB: http://www.hr-maskin.no

 

Olje og Gassenteret
Olje og Gassenteret AS ble etablert i 2001, og er et heleid datterselskap av Rakkestad Sogneselskap SA. De leverer fyringsolje, parafin, diesel og smøreolje til privat- og næringskunder hovedsaklig i Østfold. I tillegg leverer de LPG på bulk til kunder på Østlandet.
Ansatte : 8 Driftsinntekter 2016:74 424′ NOK

WEB: http://www.oljeoggassenteret.no/

 

_________________________________

 

 

 

 

 

 

Next Post

NY VERKSTEDLEDER HOS RAKKESTAD SOGNESELSKAP

tor jan 11 , 2018
Lars Petter Didrichsen (39 år) fra Rakkestad er fra 1. […]