Privatmegleren klar for vekst i nye lokaler

Bent Cato Kirkeng har overtatt franchiseavtalen for Privatmegleren i Rakkestad og flyttet inn i helt nye lokaler. Foto: Anja RNR

SOBBLog Privatmegleren har skilt lag.

Da eiendomsmegler Bent Cato Kirkeng  fikk muligheten til ta over franchiseavtalen for Privatmegleren, er han nå endelig etablert i det nye bygget  i Sentrum.

Forskjellen på SOBBL og Privatmegleren er at SOBBL er et boligbyggelag som eies av medlemmene og som bygger boliger som så selges. Av den grunn har de også en meglervirksomhet, forteller han. SOBBL var en trygg arbeidsplass, men jeg hadde lyst til å satse for meg selv nå jeg fikk denne muligheten, sier Bent Cato Kirkeng.

Privatmegleren med flott inngangsparti fra Torget
Megleren blir nabo med blant annet Netto Maling som flytter tilbake nå.

– 

Privatmeglerens nye lokaler på Torget i Storgata i Rakkestad

Hva trenger vi i Rakkestad?

– Vi har ikke nok sentrumsnære leiligheter. Folk er kresne og vi trenger leiligheter som er mellom 80-90m2, med hyggelige uteplasser og en pris på ca 2,5 – 3 millioner kroner, sier Kirkeng og tror at 10-20 leiligheter over to år er realistisk å selge i Rakkestad. – Utbyggere som utenfra bør imidlertid snakke med oss meglere før de setter i gang å bygge, vi vet litt om hva folk vil ha.

Kjøpesenter eller ikke

-Jeg synes at vi nå står foran ett viktig valg for sentrum. Det er viktig å tenke langsiktig fremover, og der er Isen med i bildet. Vi må også tenke på det gode mangfoldet av butikker vi nå har i sentrum. Det er viktig med en kortsiktig, og langsiktig tankegang som går litt på tvers av hverandre. Hvor skal butikkene ligge? Hvor stort er sentrum? Og hvem skal drive butikkene? Vi har mange flinke butikkeiere per nå, som det er viktig å ivareta, men vi trenger også fornyelse. En volumbutikk ala Europris nær sentrum, trur jeg kan være ett godt tilskudd til sentrum, noe som kan gjøre att det drypper litt på klokkeren.

Pendling til og fra Rakkestad er avgjørende

– Gode pendlermuligheter er veldig viktig og det er nok det spørsmålet jeg får oftest, og jobber mest med. Ofte ender jeg dessverre opp med å si at det lønner seg å kjøre til Askim og så ta toget derfra. Jeg føler at de som ringer og er litt på vippen om de skal velge Rakkestad eller ikke, like gjerne velger Askim eller Mysen på grunn av togavganger. Vi har for eksempel også lite kjøpere fra Nedre Glommaregionen, antakelig av samme grunn. De som vil flytte hit har ofte jobb, og er avhengige av å pendle og velger kanskje bort Rakkestad. Det er synd, fordi Rakkestad har så mange andre gode tilbud  blant annet innenfor både skole og barnehage. Det er selvsagt noe folk legger vekt på også, men vi må få bedre pendlermuligheter på plass, mener Bent Cato.

Skal vi selge boliger nok i Rakkestad må vi ha bedre pendlermuligheter, sier megleren som selv holder til i disse nye lokalene i Storgata/ Rakkestad Torg.

Eiendomsskatt

Megleren er ikke motstander av eiendomsskatt.  – Å drive en kommune  er tross alt en kostnad vi alle må være med å bære. Jeg synes imidlertid at den er  for høy nå., og jeg er opptatt av hvordan disse pengene disponeres, det er kommunen for dårlige til å synliggjøre, sier han.

Synliggjør Rakkestad sentrum bedre

– 80% av Sarpingene tror nok at Rakkestad sentrum ligger på Bergenhus, uten å ta i, mener Bent Cato. – Vi må få folk til å komme inn i Rakkestad, samtidig som de som handler og bor i Rakkestad må bruke begge områdene, også Bergenhus.  Vi kunne gjøre noen tiltak for å lede folk inn i Rakkestad, mener han. Vil du ha kontakt med Bent Cato Kirkeng finner du mer informasjon HER

_______________________________________________

Nå er SOBBL i de opprinnelige lokalene i Storgata og Privatmegleren i de nye lokalene til KM Bygg midt i sentrum

Next Post

Solskinn verdt sin vekt i gull for RHJ

ons mai 6 , 2015
52 % økning i april . Når 10 millioner i […]