Rakkestad, der alle skulle tru at nokon kunne bu…

grønn gate 2014 155
Rakkestad har stolte mattradisjoner, hyggelige markeder og et rikt handels og næringsliv

Nesten daglig legges det ut ledige stillinger i Rakkestad. Aktiviteten i næringslivet er stor og vi har bare innenfor olje og offshore over 200 ansatte. Vi er til sammen 8000 innbyggere, vår primærnæring og stolthet er fortsatt landbruket og maten. Brødrene Ringstad er et eksempel på våre stolte mattradisjoner.

Rakkestad er et godt sted å bo, med mange spennende bedrifter. Vi har et spenn fra alt innenfor olje og offshore leverandører Mjørud, Slåttland Industrier, Noble Installasjon og Offshore Design , til mekaniske verksteder, stål og betong, matprodusenter, kalesjemakere, transportfirmaer og landbruksbedrifter / leverandører til landbruk, maskin og verktøy. Du finner alle våre 110 medlemsbedrifter med link til hjemmesidene deres HER

IMAG3226
Vi har store bedrifter som leverer til olje og offshore. Mjørud, Slåttland Industrier, Noble og Offshore Design ligger alle på Rudskogen Industriomrdåde.

I tillegg ligger vi midt i Østfold og veien er kort til omkringliggende byer og kommuner som også har et stort engasjement på næringsutvikling og skoler/utdannelse.

Rakkestad kommune scoret nettopp høyest på en statistikk over grûndebedrifter som overlever og vokser godt. August Norge, Enmira , RHJ, Fru Blom møbler og matblogger Fru Timian er gode eksempler. Du kan også lese saken fra Rakkestad Avis HER.

IMAG2187
Rudskogen trekker over 100 000 mennesker til bygda hvert år.
Stine Bjørnstad er grunder og har suksess med sine egenproduserte møbler i Fru Blom
Stine Bjørnstad er grunder og har suksess med sine egenproduserte møbler i Fru Blom

Rakkestad har gode skoler og barnehager, eldresenter, apotek, tannleger og legesenter, kino, bibliotek, en flott idrettshall og store turområder både sommer og vinter. Vi har også skandinavias og en av Europas flotteste bilbaner. Her arrangeres hvert år store bil og mc stevner, treningssamlinger og kurs. Rudskogen Motorsenter ligger midt i et av Rakkestad to næringsfelt.

 

 

IMAG2206
Bye Kroa tilbyr nydelig mat og veldig hyggelige lokaler, både til hverdags og fest

Handelsgaten vår er innholdsrik og spennende og flere ganger i året stenges hovedgaten for aktiviteter som hele familien har glede av. God service og veldig god parkeringsordning, gratis og nært, kjennetegner Rakkestad.

Bye Kroa, Pernilles Kjøkken, Mariannes Lunsjbar og snart en helt ny cafe i sentrum har sunn og god mat. Du kan bestille til fest, eller bare hente en salat til lunsj om du ønsker.

1
Mariannes Lunsjbar er bare en av flere som lager sunn og god mat. De ligger midt i sentrum og du parkerer rett utenfor.

Innenfor bygg og anlegg har vi Rakkestadbedrifter med stolte og lange tradisjoner. Hvert år settes det opp nye boliger av høy standard, både i og utenfor sentrum. Boger Bygg, Bjørnstad Bygg, Brd Nyborg, Byggservice, Bøhn Anlegg, KM Bygg, Rakkestad Tre og Betong i tillegg til solide bedrifter innenfor malere (Sigdestad), rørleggere (Bygderørleggeren og Steinar Levernes samt Rørtec) til elektrikere (Petteren Installasjon og Lien Elektro) og murere (Murmester R Haugen), for å nevne noen. Dette vitner om høy aktivitet. Vi har også vårt eget energiverk, Rakkestad Energi.

 

IMAG3744
Ringsby Gartneri, en generasjonsbedrift i Rakkestad

Vi har helt spesielle bedrifter som leverer blant torv. Tjerbo Torvfabrikk henter ut og produserer torvprodukter til strø for husdyr, og jord/torvprodukter til hage, jord og gartneribruk.  Rakkestad har forresten et eget gartneri, Ringsby Gartneri og blomsterbutikk- som drives videre av andre generasjon gartnerfamilie i dag.

 

Er du «utabygds» og nysgjerrig på oss? Vi ønsker deg velkommen til Rakkestad. Du kan gjerne ta kontakt med oss i næringsrådet dersom du har spørsmål rundt etablering og næringsliv. Vi hjelper deg videre. Hold deg oppdatert om ledige stillinger HER

IMAG3239
Netto Maling er bare en av de mange butikkene du finner i sentrum. God service og blide «Rakstinger»

Next Post

Gründeruke med næringscafe i Rakkestad

man nov 10 , 2014
Grunderuka på Facebook – Grunderuka hjemmesider / Innovasjon Norge Næringscafe i […]