WIDE INDUSTRIER AS

 

Bedrifts-/Postadresse: Sagveien 5, 1890 Rakkestad
Telefonnr.: 69 22 78 00
E-post:  wide@wide.no

Nettside: Wide Industrier AS
Facebookside: Wide Industrier AS
Instagram:
Lærling info nettside:

Næring/Bransje: Luftinntakssystemleverandør
Lærlingbedrift:
Innleide:

Antall ansatte pr. 2016:  7
Link til offisiell foretaksinformasjon via Proff.no
Medlem i Rakkestad Næringsråd siden: 2013

Wide- dråpeteknologi siden 1996

WIDE ansatte: Vidar Edvardsen, Per Olav Andresen, John Ragnar Aamodt, Kristine Degnes, Omid Ali, Jørn Watvedt, Lene Mari Mathisen. Foto RNR /Anja

Bedriften WIDE Industrier var 20-års jubilant i 2016

Kristine Degnes

Det hele startet akkurat den 10 juni i 1996 år.
Jørn Watvedt startet den gang med konsulentvirksomhet med navnet; Watvedt Industriell design og Engineering.
I dag er Wide en ettertraktet leverandør av luftinntakssystemer og den såkalte Widerista er bestselgeren.
Bedriften leverer til både Offshore-, Marine- og Byggventilasjon.

Som så mange andre lokale bedrifter har også denne startet på et gårdsbruk. Lenge var bedriften virksom hjemme fra gården Stryker i Degernes, men da bedriften vokste og Jørn Watvedt trengte lokaler å vokse i, gikk han mange runder med seg selv.

Både egen låve, og andres låver, ble vurdert. For ut av Degernes skulle han ikke.

Den aller første dråpefangeren bygde jeg i naboens gårdsverksted
Jørn Watvedt

Allikevel angrer ikke Watvedt et sekund på at valget til slutt falt på å bygge et eget produksjons-bygg i Rakkestad Næringspark Sentrum.

– Hadde jeg bygget dette på gården hadde jo bygningen reelt sett vært verdiløs. Her har den verdi, og jeg har samarbeidspartnere vegg i vegg.
Noen ganger rusler jeg til og med opp og ned blant hyllemetere Sogneselskapet (Rakkestad Sogneselskap), bare for å hente inspirasjon, sier Watvedt.

I tillegg til å samarbeide tett med Rakkestad Sogneselskap som har et godt industrielt sortiment, er ASVOSpilde og TB Jern og Blikk viktige underleverandører.

– I tillegg til rollen som leverandør av deler, metall eller stål, er disse nabobedriftene også svært viktige som samtalepartnere når vi skal løse oppgaver for kundene våre, sier Watvedt.

OMSTILLING

Med kunder i olje og offshoresegmentet er det ingen tvil om at også Wide Industrier har merket bølgedaler og «oljekrise».

Omstilling og nytenking har derfor vært viktig.

På  årets VVS messe har Wide med seg et helt nytt produkt, innbruddsikre luftinntak.

– Vi lever i en tid preget av uro og terrorfrykt. Luftinntak er faktisk en innbruddsvei og vi har utviklet et innbruddsikkert system, forteller Watvet.

Med seg de siste åtte årene har han hatt Kristine Degnes, utdannet ingeniør med Innovasjon og entreprenørskap som område.

– Hun har vært en viktig medspiller i produktutvikling, hun har evnen til å omsette ideer til virkelighet,
og hun kan i tillegg se helheten i hele prosessen det er med god kundebehandling, ikke minst i den vanskelige situasjonen det er å skulle gå ut i markedet etter nedturene i oljemarkedet, roser Jørn Watvedt.

Kristine har kjøpte seg inn i bedriften i 2016 med 25 %, og Watvedt ser at hun kan bli den rette til å overta og videreføre hans livsoppgave når tiden kommer for han selv å gjøre andre ting.

– Jeg vil alltid være involvert, men kanskje ha tid til å gjøre noe annet snart, og jeg er helt trygg på at Kristine har det som skal til, sier «snart-60 åringen».

I dag er det 5 ansatte i bedriften i tillegg til at det leies inn arbeidskraft i de perioder det er behov.
– Da er bemanningsselskapene gode å ha, sier de to. Det gir den høyst nødvendige fleksibiliteten vi trenger i en bransje der vi kan oppleve store svingninger.

Wide har levert dråpefangere, luftinntak med varmekabler, ventilasjonskanaler til blant annet Den Norske Opera, Svalbard forskningspark, Studentsenteret i Bergen og Kongsberg Næringspark
Metallet kommer inn i syv meters lengde og av det skapes ventilasjonssystemene

Wide omsatte i 2014 for 26 millioner

Nye fabrikklokaler fra mars 2007. Foto Anja/RNR
Wide, fra produksjonen. For Anja/RNR