Støtt vårt lokale strømselskap – sjelden noe å hente på å bytte leverandør

strømI mitt tilfelle ville jeg faktisk ha tapt minimum 1281.- kroner på et år – selv når tilbyderen lokket med en usedvanlig lav kwh pris.

Av Anja Guerrera - Rakkestad Næringsråd

Har du blitt oppringt i sommer med tilbud om å bytte strømleverandør? I så fall bør du ta deg tid til å regne litt på det. Da jeg på forsommeren ble oppringt fra et par forskjellige tilbydere bestemte jeg meg for å ta en prat med vårt lokale strømselskap. Tilbudet var fristende lavt og jeg måtte sjekke om min lojalitet kostet for mye. Det var omvendt.

Tilbudet jeg fikk var som følger: Du betaler bare en fastpris på 19,9 øre pr kwh – garantert de første tre månedene.

– Jaha tenkte jeg, det var da rasende billig, og var på nippet til å slå til uten å tenke meg om.

Men det er noen spørsmål du bør stille deg :

1) Er den oppgitte prisen med moms?

– I dette tilfellet NEI

2) Kommer det el sertifikat eller gebyrer i tillegg?

– I dette tilfellet 237 kroner mer i årsgebyr

3) Hvor lenge varer denne gode dealen?

– Etter et par telefoner ble det klart at denne avtalen bare var garantert de første tre månedene

(Og dessuten har Næringsrådets medlemmer en fordel, de har enda lavere pris enn den som oppgis på hjemmesiden, nemlig 30,82 pr kWh noe som ville medført enda lavere pris for deg med bedrift)

 

 

 

FAKTA

Min avtale i Rakkestad Energi: 39.- fast beløp + moms = 48,75

Konkurrentens «tilbud»: 19.9 øre/kwh (+ moms= 24,87 som de glemte å nevne) og kun garanti de første tre mnd som jeg først fikk vite etter at jeg selv gjorde litt research)

UNDERSØKELSE

Jeg gikk inn på mine sider i Rakkestad Energi og fant at jeg med den garanterte strømprisen fra konkurrerende tilbyder – med mitt forbruk –  ville betalt 3108 kroner de første tre månedene hvis jeg tok utgangspunkt i mitt strømforbruk august – september og oktober i 2015

Hos Rakkestad Energi betalte jeg derimot bare 2847.- for de samme tre månedene i 2015

Det gir en gjennomsnittspris på 31,64 inklusive moms – pr dag hos Rakkestad Energi  – mot 34,53  hos konkurrerende tilbyder.

Altså en differanse på 261 kroner på tre måneder. Det blir 1044.- mer i året i snitt, samtidig som fastprisen i året var 237 kroner mer. Altså ville jeg ved å bytte ha måttet betale 1281.- kroner mer i året – forutsatt at de ikke skrudde opp prisen pr kwh etter at tre garantimånedene var over. Etter tre måneder kunne de også endre garantiprisen – antakelig opp.

 

Janne Frømyr i Rakkestad Energi sier at de opplever at det er en kamp om strømkundene om dagen.

– Vi har mange eksempler hvor andre leverandører bruker «skitne triks» for å lure til seg kunder. Det vi også ser er at våre konkurrenter ofte går ut med gode lokke tilbud, slik du fikk med garanti pris i tre mnd, andre  kjører gratis strøm første måneden, eller man får avslag på en vaskemaskin mot å bytte leverandør. Mange eksempler. Men når kampanjetiden er over kan prisene for bli skrudd opp, eller man blir satt over på en annen avtale med dårligere vilkår. Man ser ofte hos store leverandører at de har mange avtaler å velge mellom og man må virkelig være våken om man skal kunne vite at man har den beste avtalen til enhver tid. Rakkestad Energi har valgt å legge seg på en linje hvor man ikke ønsker å spekulerer i om kunden følger med eller ikke, men at det er lik, lav pris for alle. Også har vi noen avtaler hvor kundene kan nyte av å være medlem i organisasjoner/foreninger – som f.eks i Rakkestad Næringsråd sier hun. 

 

 

Jeg ber Janne Frømyr om å dobbeltsjekke mitt regnestykke og hun kan fortelle at hun kommer frem til samme konklusjon.

– Prisen som konkurrenten hentet fra våre sider til sammenligning er prisen som alle gjaldt alle våre privatkunder, men de som er medlemmer i næringsrådet hadde kr 30,82 pr kWh og da vil jo faktisk forskjellen bli enda bedre i vårt favør.  Totalt sett er marginen så lav på strøm at det aldri blir mye å spare på å bytte strømleverandør,  og da håper jeg at så mange som mulig ser fordelen ved å støtte opp, og heller legge igjen de kronen i bygda i stedet for at det går ut av landet, sier Frømyr.

Her kan du selv se en oversikt fra forbrukerrådets side. Mellom den absolutt billigste og den absolutt dyreste skiller det 108 kroner i måneden med et forbruk på for eksempel 5000 kwh pr år. – På denne listen ligger også den konkurrerende strømtilbyderen som ringte meg opp mye lenger nede på lista enn Rakkestad Energi. (Listen viser de billigste fra toppen og nedover)

 

Hjem

Om Rakkestad Energi AS
Rakkestad Energi AS er et distribusjonsverk. Nettvirksomheten omfatter ca. 4300 målepunkter innenfor kommunen. I tillegg har vi en betydelig installasjonsvirksomhet. Vi holder til på industriområdet i Rakkestad sentrum, har til sammen 36 ansatte og en totalomsetning på ca. 80 millioner kroner.

Våre eiere er Rakkestad kommune med 67 % og Hafslund Nett AS med 33%

Rakkestad Energi er delt inn i fire forretningsområder, installasjon, nett, strømsalg og salg av varmepumper.
Vi står for drifting og vedlikehold av strømnettet i kommunen, som omfatter både høyspenningsnettet som overfører strømmen og lavspentnettet som fordeler strømmen til den enkelte kunde.
Installasjon utfører tjenester til industri, landbruk, offentlig og private aktører, i og utenfor Rakkestad.
Strømsalg er et lokalt tilbud i konkurranse med andre kraftleverandører i nærliggende områder.

LES OGSÅ DENNE SAKEN FRA FORBRUKERRÅDET:

 

Next Post

Nye triks fra strømselgerne

man aug 1 , 2016
  FORFATTER Thomas Bartholdsen Fagdirektør i Forbrukerrådet Blir du oppringt […]