Utfordring og utfordring, sa Fru Blom som har allergi mot mistrivsel.

Little Aspen Furniture Factory

Langt ute på et jorde et sted mellom Rakkestad og Halden i (med fare for å fornærme noen) mindre kjente Degernes ligger en liten fabrikk. Eller Factory som det heter på engelsk. For det er litt lurt å si noe å engelsk skal en drive butikk – og dessuten skal en ikke kimse av en Blom i Degernes.

– Jeg tenkte at hvis jeg skriver noe på engelsk så legger kanskje noen «der ute» merke til oss også, fortalte Stine «Fru Blom» Bjørnstad da 35 delegater fra landbruksdepartementet var på besøk hos gründerbedriften og gården i dag.

 FRU BLOM - little Aspen Furniture Factory. Adresse: DEGERNES i Rakkestad
AV: Anja Guerrera, Rakkestad Næringsråd

 

 Anja
Stine Bjørnstad; mistrivselallergiker

Og at noen har lagt merke til Stine Bjørnstad og Fru Blom er garantert sikkert! Stine har overtatt gården som har vært i familien i mange generasjoner. Nå drives både business og gårdsbruk og sakte men sikkert bygger Stine opp en drøm. Sammen med kjæresten som tilfeldigvis «happends to be»  møbelsnekker, eller finsnekker. De jobber sammen og lever sammen – og har en enkel regel; de snakker aldri om vedlikehold av tak og vegger på gårdens åtte bygninger etter et visst klokkeslett om kvelden…

Fru Blom baderomsbenk

– For meg er det viktig at gården også driftes, at skogen utnyttes og at vi holder ved like kulturarven. Fru Blom leverer i dag møbler og innredning til butikker, barer, showrom, restauranter og private hjem. Sveisearbeider gjøres her i bygda, far kjører tømmer og kjæresten hjelper til i produksjonen. En mann er leid inn og arbeider flere dager i uka fra et verksted i Halden.

Skal bedriften klare å utvikle seg var det nå viktig å få de nye lokalene på plass
– Her blir det jo lovlig å ha ansatte, forteller Stine som ikke kunne tilby den gamle og kalde låven som arbeidsplass til andre henne selv.

Nøkkelen til suksess

– Jeg tenker nøye over alt, jeg er allergisk mot å ikke trives,  jeg synes bunnlinja er viktigere enn omsetning og jeg tar alltid mine egne valg og står for dem, sier Fru Blom.

35 imponerte delegater fra landbruksdepartementet på besøk i dag 10 september 2015

Denne bedriften viser at det er mulig å få til noe ute på bygda, hittil i år ligger omsetningen på rundt 7-800 000, i hele fjor var den på ca 900 000.- og det synes frøken Bjørnstad er passe fart i sakene.

Hun skal jo ha tid til å tenke, trives og blomstre.
Landbruksdepartementet satte pris på  denne «kick starten» på dagen og fikk med seg mange nyttige tanker og kunnskap hjem til skrivebordet.

Det store spørsmålet fra departementet var; – Hva er dine største utfordringer?

– Utfordringer og utfordringer, Fru Blom – jeg har ikke utfordringer – bare arbeidsoppgaver, var svaret fra den energiske og lett filosofiske gründeren!

Næringsrådet er både stolte og svært imponerte over denne bedriften og håper den kan være til inspirasjon for mange flere som ønsker å få til noe på gården sin.

Stine Fru Blom har sesongbutikk i veslestua – fire markeder i året, og folk kommer langveisfra.

Next Post

Fra lærling til tømrer i Bjørnstad Bygg!

fre sep 11 , 2015
Yrke: Tømrer! Sondre Raddum søkte seg til Bjørnstad Bygg AS i […]